Scurt ghid de aranjare a veselei, a tacamurilor si a paharelor pe masa
Fie ca este vorba despre o masa la care ia parte un invitat special, fie ca vorbim despre un eveniment major la care vor participa sute de persoane, exista o serie de reguli de care trebuie sa tinem cont atunci cand aranjam vesela, tacamurile si paharele pe masa.
Pentru a va ușura munca, am ales sa dezbatem acest subiect si sa va prezentam o lista de reguli pe care orice locatie si implicit noi oamenii, trebuie sa le respectam.
Studiile actuale arata ca vesela face parte din strategia de marketing a hotelurilor, restaurantelor, cafenelelor etc., tocmai de aceea i se acorda o importanta deosebita. Brandingul veselei (fie ca vorbim despre logo-ul imprimat sau design-ul distinct) ofera un detaliu oricarei mese.
Cum aranjam farfuriile?
Farfuria pentru primul fel de mancare se aseaza deasupra farfuriei de suport urmand ca pentru fiecare fel de mancare sa se aduca noi farfurii, asezate la fel, pe cea suport. Exista situatii in care toate farfuriile vor fi asezate pe masa in ordinea in care se va servi masa, insa acest lucru depinde de specificul zonei sau a restaurantului/hotelului etc. Desi este indicat ca acestea sa faca parte din aceeasi gama, nimeni nu se poate opune talentului de decorator care poate combina forme în asa fel încat aspectul final sa fie impresionant.
Farfuria jour (cea mai mica) pentru unt se asează in partea din stanga sus a farfuriilor.
English


Incepe conversatia