EN

Scurt ghid de aranjare a veselei, a tacamurilor si a paharelor pe masa

Scurt ghid de aranjare a veselei, a tacamurilor si a paharelor pe masa

Fie ca este vorba despre o masa la care ia parte un invitat special, fie ca vorbim despre un eveniment major la care vor participa sute de persoane, exista o serie de reguli de care trebuie sa tinem cont atunci cand aranjam vesela, tacamurile si paharele pe masa.

Pentru a va ușura munca, am ales sa dezbatem acest subiect si sa va prezentam o lista de reguli pe care orice locatie si implicit noi oamenii, trebuie sa le respectam.

Studiile actuale arata ca vesela face parte din strategia de marketing a hotelurilor, restaurantelor, cafenelelor etc., tocmai de aceea i se acorda o importanta deosebita. Brandingul veselei (fie ca vorbim despre logo-ul imprimat sau design-ul distinct) ofera un detaliu oricarei mese.

Cum aranjam farfuriile? 

Farfuria pentru primul fel de mancare se aseaza deasupra farfuriei de suport urmand ca pentru fiecare fel de mancare sa se aduca noi farfurii, asezate la fel, pe cea suport. Exista situatii in care toate farfuriile vor fi asezate pe masa in ordinea in care se va servi masa, insa acest lucru depinde de specificul zonei sau a restaurantului/hotelului etc. Desi este indicat ca acestea sa faca parte din aceeasi gama, nimeni nu se poate opune talentului de decorator care poate combina forme în asa fel încat aspectul final sa fie impresionant.

Farfuria jour (cea mai mica) pentru unt se asează in partea din stanga sus a farfuriilor.

Cum aranjam tacamurile? 

  • furculitele se aseaza in partea stanga a farfuriilor, orientate in sus. Cea mai mica, destinata aperitivului sau salatei se asează in exterior, iar cea mai mare, destinata de obicei felului principal, in interior. Practic, acestea se asează de la mic la mare, din exterior spre interior;
  • lingura pentru supa se asează in partea dreapta a farfuriei, in exterior;
  • cutitele se așsează tot in partea dreapta, mereu cu lama taioasa spre interior;
  • servetelul se aseaza in stanga furculitelor. Daca alegeti sa folositi naproane (servetel textil), acestea se modeleaza direct pe farfuria superioara;
  • tacamurile pentru desert se asează in partea de sus a farfuriei.

Cum aranjam paharele si cestile? 

  • ceasca și farfuria de cafea se aseaza in partea dreapta inspre partea de sus a farfuriei iar ceasca va avea mereu orientata toarta catre ora 4 pentru a putea fi ridicata cu usurinta;
  • paharele se aseaza incepand din partea stanga inspre dreapta: paharul de apa, paharul subtire pentru sampanie, paharul pentru vin, paharul pentru lichior.

In functie de particularitatile zonei si de specificul mesei (evenimente corporate, nunta, botez etc.), ordinea farfuriilor dar, si a tacamurilor poate sa difere. De asemenea, numarul de articole de pe masa poate sa difere in functie de nevoi.

Spor la aranjarea mesei!

Daca ai nevoie de sfaturi pentru achizitionarea veselei in functie de domeniul de activitate, apeleaza la consultantii AXA Porcelaine.

TRANSPORT GRATUIT

pentru comenzi peste 500 ron

PRODUCǍTOR PORȚELAN

din Alba Iulia

PLǍȚI SIGURE

cu card sau ramburs

LIVRARE ÎN SIGURANȚǍ

oriunde în România

Close
Axa Porcelaine
Axa Porcelaine
Luni-Vineri: 09:00 - 16:00
Axa Porcelaine
Salut! Cu ce te putem ajuta?
20:50
Whatsapp