Producator Portelanuri Alba Iulia

Scurt ghid de aranjare a veselei, a tacamurilor si a paharelor pe masa

Scurt ghid de aranjare a veselei, a tacâmurilor și a paharelor pe masă

Fie că este vorba despre o masă la care ia parte un invitat special, fie că vorbim despre un eveniment major la care vor participa sute de persoane, există o serie de reguli de care trebuie să ținem cont atunci când aranjăm vesela, tacâmurile și paharele pe masă.

Pentru a vă ușura munca, am ales să dezbatem acest subiect și să vă prezentăm o listă de reguli pe care orice locație și implicit noi oamenii, trebuie să le respectăm.

Studiile actuale arată că vesela face parte din strategia de marketing a hotelurilor, restaurantelor, cafenelelor etc., tocmai de aceea i se acordă o importanță deosebită. Brandingul veselei (fie că vorbim despre logo-ul imprimat sau design-ul distinct) oferă un detaliu oricărei mese.

Cum aranjăm farfuriile?

Farfuria pentru primul fel de mâncare se așează deasupra farfuriei de suport urmând ca pentru fiecare fel de mâncare să se aducă noi farfurii, așezate la fel, pe cea suport. Există situații în care toate farfuriile vor fi așezate pe masă în ordinea în care se va servi masa, însă acest lucru depinde de specificul zonei sau a restaurantului/hotelului etc. Deși este indicat ca acestea să facă parte din aceeași gamă, nimeni nu se poate opune talentului de decorator care poate combina forme în așa fel încât aspectul final să fie impresionant.

Farfuria jour (cea mai mică) pentru unt se așează în partea din stânga sus a farfuriilor.

Cum aranjăm tacâmurile?

  • furculițele se așează în partea stângă a farfuriilor, orientate în sus. Cea mai mică, destinată aperitivului sau salatei se așează în exterior, iar cea mai mare, destinată de obicei felului principal, în interior. Practic, acestea se așează de la mic la mare, din exterior spre interior;
  • lingura pentru supă se așează în partea dreaptă a farfuriei, în exterior;
  • cuțitele se așează tot în partea dreaptă, mereu cu lama tăioasă spre interior;
  • șervețelul șe așează în stânga furculițelor. Dacă alegeți să folosiți naproane (șervețel textil), acestea se modelează direct pe farfuria superioară;
  • tacâmurile pentru desert se așează în partea de sus a farfuriei.

Cum aranjăm paharele și ceștile?

  • ceașca și farfuria de cafea se așează în partea dreaptă înspre partea de sus a farfuriei iar ceașca va avea mereu orientată toarta către ora 4 pentru a putea fi ridicată cu ușurință;
  • paharele se așează începând din partea stângă înspre dreapta: paharul de apă, paharul subțire pentru șampanie, paharul pentru vin, paharul pentru lichior.

În funcție de particularitățile zonei și de specificul mesei (evenimente corporate, nuntă, botez etc.), ordinea farfuriilor dar, și a tacâmurilor poate să difere. De asemenea, numărul de articole de pe masă poate să difere în funcție de nevoi.

Spor la aranjarea mesei!

Dacă ai nevoie de sfaturi pentru achiziționarea veselei în funcție de domeniul de activitate, apelează la consultanții AXA Porcelaine.

ANPC SOL

Toate drepturile rezervate © AXA Porcelaine SRL 2022

Web Design by Media Serv