Portelanul – un stil rafinat

Portelanul – un stil rafinat

De ce portelan? Deoarece este cea mai potrivita optiune pentru utilizare intensiva, pastrandu-si in acelasi timp aspectul si calitatea in timp. Chiar daca pare fragil, portelanul ofera o durabilitate ridicata, raportat la timp si pastrarea calitatii. Acest avantaj este rezultatul arderii la temperaturi foarte ridicate (aproape 1400⁰ C) care de asemenea face portelanul un produs fara porozitate, si, astfel nu retine impuritati sau bacterii. Cu cat porozitatea unei piese este mai mare, cu atat va absorbi mai usor elementele externe precum sosuri si, prin urmare, cu atat mai dificila va fi igienizarea.

Portelanul adevarat – denumit si portelan tare precum cel realizat de Axa Porcelaine – este realizat printr-un amestec de caolin si alte materii prime imbinate pentru a obtine un grad ridicat de alb, realizat dupa o reteta proprie. Glazura aplicata in ultima faza a procesului de productie ii confera un luciu stralucitor.

Pentru ce este folosit portelanul in ziua de astazi? Vesela pentru masa, obiecte decorative, echipamente de laborator si izolatori electrici. In industria HoReCa, multe restaurant aleg portelanul pentru vesela achizitionata obtinand un aspect de lux, rafinat, mult superior altor variante de vesela precum ceramica (mult mai poroasa).

Farfuriile din portelan sunt sigure pentru ca nu reactioneaza cu mancaruri acide precum lamaia, otetul sau rosiile. Aspectul ultra-lucios si antiaderent reduce nevoia de a adauga preparatelor grasime in exces pentru a preveni lipirea de suprafata de prezentare. Portelanul este de asemenea rezistent la zgarieturi si la actiunea razelor UV devenind o varianta preferata de locatiile cu terase la exterior.

Portelanul imbunatateste aromele si mentine igiena. Cu rezistenta sa, formele mai subtiri, mai usoare, mai elegante, durabilitate si finisaj sticlos usor de curatat, acest material este imediat acceptat de toata lumea ca alternativa superioara de vesela si imbunatateste rapid vietile oamenilor mai ales in timpul experientei de consum mancare si bauturi.

Portelanul de asemenea este rezistent la cuptorul cu microunde, cuptorul electric si congelator. In general, portelanul in sine nu se incalzeste la microunde, dar conduce caldura catre preparatul din el. Este cea mai buna alegere pentru restaurant pentru a mentine mancarea calda. Daca se aseaza preparatul cald pe o farfurie rece, aceasta va cobori cu cateva grade temperatura mancarii.

De ce portelanul alb? Se spune ca este cea mai buna culoare pentru prezentarea preparatelor este albul – si noi la Axa Porcelaine suntem de acord. Farfuriile albe fac ca mancarea sa arate mai elegant si apetisanta. Contrar veselei colorate si cu motive, produsele albe sporesc look-ul preparatelor furnizand o suprafata curata care nu concureaza la culorile preparatelor. De aceea, majoritatea blogger-ilor si chef-ilor de restaurant iubesc sa isi arate creatiile folosind vesela alba. Este foarte versatila, atemporala si se preteaza pentru orice eveniment sau zi de sarbatoare. In restaurantele premium, de top, se va gasi intotdeauan doar vesela alba. Utilizand-o este foarte usor sa se schimbe intreaga senzatie a aranjamentelor de masa.

In materie de vesela, portelanul ofera siguranta unei curatenii desavarsite. Toate produsele noastre sunt personalizabile, procedura utilizata prin decalcomanie asigurand durabilitate zonei personalizate, care poate fi frecvent curatata in aceleasi conditii ca si restul veselei.

Produsele alimentare sunt susceptibile la contaminare si pot fi un mijloc de transmitere a bolilor. De aceea este esential sa alegeti un material care sa ia in considerare eleganta, rezistenta si, mai presus de toate, siguranta.

Transport gratuit

pentru toate comenzile

Livrare in siguranta

oriunde in Romania

Plati sigure

cu card sau ramburs

Personalizare produse

ca sa iti inveseleasca viata

Close
Axa Porcelaine
Axa Porcelaine
Luni-Vineri: 08:00 - 16:00
Axa Porcelaine
Salut! Cu ce te putem ajuta?
06:59
Whatsapp