Alege vesela din porțelan!

Știai că pentru ceștile din carton se folosesc mai multe resurse de pe Terra decât pentru ceștile din porțelan? Institutul German pentru Protecția Consumatorului atrage atenția asupra ceștilor din carton pe care le folosim pentru a consuma băuturi și subliniază faptul că pentru ceștile din carton se folosește o cantitate mult mai mare de materii prime decât pentru cele de porțelan.

Practic, 10 cești din carton sunt echivalentul 1 cești de porțelan care este eco-friendly și poate fi folosită o perioadă mult mai lungă de timp. Specialiștii ne atrag atenția și asupra veselei din bambus  care conține plastic, melamină dar și alte ingrediente toxice. Acest tip de veselă nu se poate folosi în cuptoarele cu microunde și nu sunt nici biodegradabile. Studiile arată că vesela din porțelan este recomandată pentru a fi folosită deoarece pe lângă faptul că este eco-friendly, nu produce reacții atunci când intră în contact cu alimentele.

Sursa: Deutsche Umwelthilfe e.V, The Royal Institute of Technology, Schweden, CIRAIG Montréal (QC) Canada, Koenitz Newsletter

Ultimele articole publicate
Contact

Nu suntem aici pentru moment, dar ne puteți trimite un e-mail și vom răspunde în cel mai scurt timp. (EN: We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.)

0

Tastează cuvânt cheie și apasă "enter"